VIRTUELT HUS – PEK OG KLIKK OMVISNING

By | INTERAKTIVT, Spill/apps | No Comments

Ett noe skummelt 3D hus produsert med tanke på produksjon av grafikk til dataspill.

Pano2QTVR har blitt brukt til å linke 360 grader panoramabilder sammen slik at opplevelsen blir som ett hus du kan vandre omkring i og undersøke. Man kan besøke tre etasjer i huset og mange rom.

Hovedsakelig var dette kun produsert på hobbybasis, men vi ser bruksområder av teknikken i andre ting. F.eks å lage et virtuelt galleri/museum eller andre virtuelle omvisninger hvor for eksempel ikke alle har tilgang til. Ett kamera som tar 360 grader foto kan og brukes til å fotografere nesten hva som helst, så man trenger ikke bygge det i 3D.

Se stillbilder fra huset her: here eller besøk huset direkte her: here.

KOSMODRONES

By | INTERAKTIVT, Spill/apps | No Comments

Kosmodrones er ett “first shooter” spill produsert for PSP av Kai Drange. Polkapixel bidrog sammen med Frode Frank og Luke Luk med grafikken. Det er flere nivå med forskjellige verdener og Polkapixel stod for “Is planeten”.

Link til offisielle side: http://www.kosmodrones.com

Kosmodrones is a first shooter made for PSP by Kai Drange. Polkapixel contributed along with Frode Frank & Luke Luk with making the graphics. There are several levels with different settings and Polkapixel made the graphics for the ice planet-level.

Link to website: http://www.kosmodrones.com

Klara’s diner

By | INTERAKTIVT, Spill/apps | No Comments

Inspirert av PC spillet “The Sims” av EA games, var dette ett eksperiment gjort I 2002-2003 av May Husby. Man kan trykke på diverse rundt om kring og modifisere utseende. Det er og mulig å spille Bingo. Besøk Klara’s diner her!

Inspired by “The Sims” by EA games at the time, this experiment was created in 2002-2003 by May Husby. You can point and click at various items and play Bingo. Visit Klara’s diner here!

EVENTYRSPILL – HOVEDFAGSOPPGAVE VED KUNSTHØGSKOLEN AV MAY HUSBY

By | INTERAKTIVT, Spill/apps | No Comments

May Husby’s hovedfagsprosjekt ved Bergen Kunsthøgskole, linje for Visuell kommunikasjon, var video/PC spill. Mer detaljert, eventyrspill basert på klassiske tekstbaserte spill som Police Quest og King’s Quest av Sierra og pek og klikk spill som Monkey Island og Sam&Max av Telltale Games. Valgt tema for hovedoppgaven var egne tolkninger av kjente eventyr.

Som dataspillnerd var dette en utmerket mulighet til å utforske og leke seg, og få full utfoldelse for alle slags kunstneriske uttrykk, samt lære litt programmering. En kombinasjon av håndlagde dukker, stoppanimasjon og tegning/maleri i kombinasjon med skjermbasert media ble tatt i bruk.

I tillegg ble det og gjort en studie av eventyrenes opprinnelse og forskjellige tolkninger som utgangspunkt for egne versjoner.

Etter dette fortsatte hun å utvikle spillkunnskapene sine ved å lage flere mindre spill og applikasjoner. Hun har og videreutviklet kunnskapen til å omfatte 3D.
Musikk og lyd til spillene var produsert av Lindy Fay Hella og Arne Sandvoll.

Rødhette
rodhette
Rødhette har blitt reprodusert I Flash på grunn av filstørrelsen.

Snehvit

Spillet er for stort til å bli lastet opp på nett, så dette er videoversjonen.

Blåskjegg
blaaskjegg
Link til nedlasting av spillet: Blåskjegg zip!