Polkapixel har mange års erfaring innen visuell kommunikasjon som identitet/merkevarebygging, prosjektledelse og design. Vår motivasjon er å utvikle helhetlige designkonsepter som fungerer visuelt og som er funksjonelle.Vi leverer visuelt arbeid til TV/film, trykk, web, scene/teater, utstilling og event.

Vi består av May Husby og Marit Espeland. Vårt samarbeid startet på grafisk avdeling i TV 2 fra og med 2003. Siden 2010 har vi jobbet sammen i Polkapixel. Vi har blant annet jobbet med produksjoner som Åsted Norge, The Stream, Senkveld, Gullruten, Gullfisken, Amanda, FotballXtra, Premier League, Skaperen og TV 2 Hjelper deg.

ARBEIDSFLYT:
Vi starter alltid prosjektene våre med å lage stemningsskisser etter innspill fra oppdragsgiver. Deretter velges den ideen og den visuelle retningen arbeidsgiver er mest komfortabel med. I tillegg til art-direction og prosjektstyring, produserer vi alle elementer som oppdraget krever; logo, identitetsdesign, vignett, animasjon, illustrasjon, 3D modellering, stemningsfotografering, postproduksjon, spesialeffekter, scenografielementer (både trykk og til skjerm) og andre grafiske løsninger. Vi følger opp produksjonene med et så tett samarbeid som mulig til arbeidsgiver er fornøyd. Det viktigste for oss er kvalitet. Når et prosjekt er klart følger vi alltid prosessen helt til det ferdige produktet er lansert. Spesielt i forhold til TV produksjon viser det seg at dette er helt essensielt. Vi har god erfaring fra årene vi jobbet i TV 2 og kan bidra til utvikling i Viz sammen med en programmerer om det er behov.

KVALIFIKASJONER:
– Visuell kommunikasjon, Art-direction, prosjektstyring, konseptutvikling, merkevareoppbygging, identitetsdesign.
– Videoproduksjon: Tittelsekvenser, animasjon, 3D, spesialeffekter, videopresentasjon, illustrerende grafikk, videoloops, on-air grafikk, post produksjon.
– Grafisk design: logo, trykk, CD-cover, plakat, visittkort, webdesign, illustrasjon.
– Foto: Stemningsfotografi, fotobehandling /manipulering, fotografiske elementer til grafikk.
– Spillproduksjon: 3D modellering/illustrasjon/landskap
– Webdesign, CSS3, HTML5 (Backend innenfor WordPress eller tilsvarende)

MARIT ESPELAND:
Marit er AD, prosjektleder, grafisk designer og fotograf. Hennes arbeid består hovedsakelig av visuell identitetsdesign, konseptutvikling, tittelsekvenser, animasjon, foto, postproduksjon og grafisk design.

Hun har masterutdannelse i visuell kommunikasjon fra University Of Central England. Hun har også studert kunsthistorie, psykologi og spansk ved Universitet i Bergen.

Etter endt utdannelse jobbet hun ved grafisk avdeling på TV 2 i ni år, der hun utviklet designkonsepter for TV 2 Sporten, Nyhetene og Underholdningsavdelingen.

De fire siste årene har hun gjort prosjekter for Polkapixel. Som visuell kunstner har hun jobbet mye med fotografi og videoproduksjon. Blant annet har hun utarbeidet bildemateriale til scenografi for teater, dans og TV-produksjoner. Utenom dette har hun også hatt flere fotoutstillinger.

 

MAY HUSBY:
May Husby var utdannet ved Bergen Kunstskole(KiB) i forskjellige kunstformer som malekunst, tegning, billedhugging, installasjon, performance kunst, og fra Bergen Kunsthøgskole (KHiB) – Master visuell kommunikasjon, igjen klassisk kunst men og forskjellige former for trykkteknikker (litografi, silketrykk, etsning), identitet/branding, layout design, forskjellige illustrasjonsteknikker, fotografering, spillgrafikk/programmering og skjermbasert media.

Etter utdannelsen, ble hun ansatt hos webbyrået Electric Farm i to år som webdesigner hvor hun spesialiserte seg i Flash. Hun begynte og å utvikle Polkapixel i løpet av denne tiden som frilans, hvor hun spesialisere seg på 3D modellering og videreutvikling innen annen skjermgrafikk som spill og webdesign.

Etter at Electric Farm flyttet til Oslo, ble hun grafisk journalist ved TV 2s nyhetsavdeling, før hun bevegde seg over til bredere arbeidsoppgaver ved prosjektgrafikken og grafikk for Nyheter, Sport og programavdelingen. Hennes arbeid var hovedsaklig 3D grafikk, konseptutvikling og skaping av hele og delvise grafiske innpakninger for TV 2s programflate. Dette inkluderte prosjektstyring, identitet/merkevarebygging, virtuelle studio, backdrops, videolooper til scene/events/studio, illustrasjoner, on-air grafikk, animasjon og mer.

Etter syv år hos TV 2, gikk hun sammen med Marit Espeland og konsentrerte seg for fullt for Polkapixel og egne kreative prosjekter som blant annet illustrasjon og historiefortelling.

Fra 2015 – til 2016 jobbet hun og som i vikar hos Bergens Tidende Annonse avdeling, for å utvikle en større erfaring med HTML 5 og reklame produksjon.