May Husby (Daglig leder og designer):
may@polkapixel.com
Tlf: (+47) 915 76 367

 

MAY HUSBY:
May Husby var utdannet ved Bergen Kunstskole(KiB) i forskjellige kunstformer som malekunst, tegning, billedhugging, installasjon, performance kunst, og fra Bergen Kunsthøgskole (KHiB) – Master visuell kommunikasjon, igjen klassisk kunst men og forskjellige former for trykkteknikker (litografi, silketrykk, etsning), identitet/branding, layout design, forskjellige illustrasjonsteknikker, fotografering, spillgrafikk/programmering og skjermbasert media.

Etter utdannelsen, ble hun ansatt hos webbyrået Electric Farm i to år som webdesigner hvor hun spesialiserte seg i Flash. Hun begynte og å utvikle Polkapixel i løpet av denne tiden som frilans, hvor hun spesialisere seg på 3D modellering og videreutvikling innen annen skjermgrafikk som spill og webdesign.

Etter at Electric Farm flyttet til Oslo, ble hun grafisk journalist ved TV 2s nyhetsavdeling, før hun bevegde seg over til bredere arbeidsoppgaver ved prosjektgrafikken og grafikk for Nyheter, Sport og programavdelingen. Hennes arbeid var hovedsaklig 3D grafikk, konseptutvikling og skaping av hele og delvise grafiske innpakninger for TV 2s programflate. Dette inkluderte prosjektstyring, identitet/merkevarebygging, virtuelle studio, backdrops, videolooper til scene/events/studio, illustrasjoner, on-air grafikk, animasjon og mer.

Etter syv år hos TV 2, gikk hun sammen med Marit Espeland og konsentrerte seg for fullt for Polkapixel og egne kreative prosjekter som blant annet illustrasjon og historiefortelling.

Fra 2015 – til 2016 jobbet hun og som i vikar hos Bergens Tidende Annonse avdeling, for å utvikle en større erfaring med HTML 5 og reklameproduksjon.

Fra 2019 – jobber hun som timeansatt ved grafisk avdeling på TV 2, men tar oppdrag for Polkapixel på fritiden.

May Husby er og forfatter og har utgitt en barnebok på nynorsk. (Eddy Byggjer Netverk). Ellers jobber hun med en grøsserserie, Obsidian, som strekker seg over syv bøker på norsk og på engelsk.

Marit Espeland (jobbet i Polkapixel fra 2010 – 2019).

 

marit

 

MARIT ESPELAND:
Marit er AD, prosjektleder, designer og fotograf.
Hun er visuell kunstner med spesialfelt opplevelses design.
Hun har studert Kunsthistorie, Psykologi og Spansk ved Universitet i Bergen, og har Master i Visuell kommunikasjon fra University of Central England. Etter endt utdannelse i år 2000 har hun jobbet som AD, designer, Motion designer, postprodusent og fotograf frem til nå.
I perioden 2000 – 2010 var hun ansatt som grafisk designer på TV 2.
Arbeidsområdet på TV 2 var å utforme nye visuelle identiteter til TV-programmer, og designe grafiske løsninger til eksisterende konsepter. Her arbeidet hun også med å forvalte og videreutvikle merkevarer som TV 2, TV 2 Nyhetene og TV 2 Sporten. Hun produserte i denne perioden blant annet design-pakker, logo-design, on-air grafikk, vignetter, animasjoner og studio/scene-løsninger.

I 2010 begynte hun å jobbe i Polkapixel. Her fortsatte hun med prosjekter for TV-bransjen. I tillegg har hun produsert design, bilder og film for andre medier som scene/teater, web, trykk, utstilling og event. I filmproduksjon har hun erfaring med alt fra manusarbeid, regi, foto, klipp og etterarbeid. Hun har spesialisert seg på bevegelig design til skjerm og opplevelser i rom. Hennes lidenskap er å utvikle helhetlige visuelle konsepter og skape estetiske utrykk og assosiativ historiefortelling der informasjon og funksjon blir en naturlig del av opplevelsen.

I 2019 gikk Marit tilbake til TV 2 i fast stilling som Art Director.