Skip to main content
3DEVENTTV ProgramTV/VIDEO

Gullruten

By January 19, 2013April 15th, 2019No Comments

2012:
Gullruten er en årlig prisutdeling og utmerkelse for den norske TV-bransjen. Vi leverte igjen full grafisk innpakning for dette årets show, inkludert skjermlooper, grafikk til nominasjons VB, on-air grafikk og bumps/wipes. I år skulle det være vått og det ble det så sjøspruten sto høyt.

2011:
Polkapixel leverte full grafisk innpakning til årets show. Dette året valgte Gullruten ett utrykk basert på striper fra den glamorøse delen av 70-tallet kombinert med friskheten fra 80-tallet som stikkord. Resultatet var en fargepalett inspirert av det siste fra vår og sommer kolleksjonene fra catwalken i London. Til sceneshowet leverte vi ett stort antall videoloops til skjermer som dekket hele bredden av scenen. Loopene endret seg kontinuerlig gjennom hele showet så det ble en fin variasjon tilrettelagt kostymer og hva som foregikk på scenen. Hele denne kompliserte transisjonslogikken var planlagt og konstruert av lysmann Stein Phillips i samarbeid med Polkapixel. Utenom skjermlooper, var og on-air grafikken sømløst integrert i scenografien for å skape en flyt uten for mye reppetisjon når de forskjellige nominerte skulle presenteres.

2010:
Polkapixel produserte full grafisk innpakning inkludert looper til skjermer, on-air grafikk, nominasjons VB grafikk og tittelsekvens.

For å representere den norske TV historien var temaet i år glass i forandring. Glass skulle representere positive overganger og utfordringer var å knuse glass på en måte som fortalte dette og ikke ga inntrykk av noe destruktivt.

Hele veien opp mot showet hadde vi tett samarbeid med produksjonsteamet for at sendingen skulle gå så problemfritt som mulig.

2009:

Hvert år får vi ett stikkord å jobbe ut ifra og dette året ville man ha kirsebærblomster i mangfold. Dette ble veldig lekkert med tanke på at det var høysesong for kirsebærblomster. Både utenfor og innenfor Grieghallens vegger florerte det med blomster som skapte en magisk stemning for showet.

Pakken vi leverte bestod av logo, skjermloops, on-air grafikk, grafikk til nominasjons VB og postproduksjon. Postproduksjonen var i samarbeid med promo-avdelingen ved TV 2 som sto for filming av vignetten. Vår del av postproduksjon var 3D-tracking og stråler med glitter fra statuetten.

Skjermloopene spilte og en stor rolle for helheten av showet da de ble brukt til presentasjon av nominasjons VB ved at kameramann zoomet inn på disse med steady-cam, mens en wipe fungerte som overgang til klippene.

Dette prosjektet ble produsert ved og i samarbeid med grafisk avdeling på TV 2.

2008:
Gullruten er en årlig prisutdeling og utmerkelse for den norske TV-bransjen.
Årets tema for all grafikk bestod av silke i bevegelse. Pakken vi leverte bestod av logo, skjermloops, on-air grafikk og grafikk til nominasjons VB.

Dette prosjektet ble produsert ved og i samarbeid med grafisk avdeling på TV 2.

2007:
Gullruten er en årlig prisutdeling og utmerkelse for den norske TV-bransjen. Årets stikkord for det grafiske utrykket var “Metropolis” og vi produserte full grafisk innpakning inkludert looper til skjermer, on-air grafikk og nominasjons VB grafikk.

Dette prosjektet ble produsert ved grafisk avdeling på TV 2.

2003-2006:
Gullruten 2005-2006 var det hovedsakelig Frode Brændø ved TV 2 grafikken som stod for med litt hjelp fra May Husby som laget logoer og hjalp til med redigering og diverse. I 2003-2004 stod Marit Espeland for grafikken.

Dette prosjektet ble produsert ved grafisk avdeling på TV 2.